Gondoltad volna? A balesetek nagy része otthon történik

Ablakpucolás, sütés, tusolás. Három olyan tevékenység, amelyet ha nem is nap, mint nap, de rendszeresen végzünk. Egyszerű, rutin műveletek, mégis rengeteg veszélyt hordoznak magukban, olyanokat, amelyekre talán nem is gondolunk.

Az otthon biztonságában?

Balesetezni senki nem szeret. A hirtelen eluralkodó ijedtség, pánik olyan rendkívüli élethelyzet, amit valljuk be, nem szívesen élünk meg. Kutatások szerint – bármilyen hihetetlen – a balesetek rangsorát hosszú évek óta a háztartási balesetekből fakadó sérülések vezetik. Ezeket a munkahelyi-, a közlekedési- és a sportbalesetek követik. Ez persze nem azt jelenti, hogy a munkahelyünkön vagy a konditeremben nagyobb biztonságban lennénk. Amíg közlekedési balesetben nagyjából 500-550 ember veszti életét évente, addig otthon háromszor annyian, 1700-1800-an halnak meg.

A balesetek gyakorisága az alábbiak szerint alakul évről évre:

  1. Esés
  2. Égés
  3. Szúrás, vágás
  4. Mérgezés, marás

Egy pillanat alatt megvan a baj…

Elég, ha az ablakpucoláskor eldől a létra, vagy a szék, amin állunk, de említhetjük például a frissen felmosott padlót, a vizes zuhanytálcát vagy kádat, a veszély mindenütt fennáll. Ugyanígy a konyhai tüsténkedéskor, egy rossz mozdulat és máris elvágtuk az ujjunkat, vagy épp megég a bőrünk, amikor ránk fröccsen a forró olaj. Épp ezért nem szabad spórolni a baleset-biztosításon, ráadásul a legolcsóbb csomagok napi egy kávé áráért elérhetők. Legyen a baleset-biztosítás Önnek is alap!

Figyelem!

Vigyázat! A gépjármű- vagy lakásbiztosítások ugyan tartalmaznak baleset-biztosítást, ezek azonban minimális térítést nyújtanak. Mindenképp érdemes önálló biztosítást kötni, hiszen baleset esetén a különféle baleseti jogcímek térítései összeadódnak!

További cikkek

Elektromos autó biztosítás

Elektromos autó biztosítása Nem egészen egy év alatt több mint másfélszeresére emelkedett a közúti forgalomban lévő tisztán elektromos gépkocsik száma. Bár...

Napelem biztosítás

Napelem biztosítás ? Mára mintegy 80 ezer háztartás rendelkezik napelemes kiserőművel. Mivel ezek a beruházások jelentősen növelhetik az ingatlanok értékét,...

Biztosítást kötnél? Segítünk.

Add meg az adataidat és kérj segítséget kollégáinktól!

    Generali Biztosító Győr, Bajcsy-Zsilinszky út 44., +36202987250

    Az Aslan Partner Bt. a Generali Biztosító hivatalos győri partnere. Teljeskörű biztosítási ügyintézés, több mint 10 éves tapasztalattal. Keressen minket bizalommal!

    Dolgozz velünk!

    A Generali győri partnereként létrehozom a terület kiemelkedő csapatát Dolgozz velünk, mint vállalkozó! Legyél akár teljesen kezdő, vagy már tapasztalattal rendelkező szakmabeli. Ha vezetői ambícióid van akkor se habozz! Jelentkezz!

    Beszélgessünk!

    • +36 30 298 7250
    • simon.gordon@aslan.hu
    • 9022 Győr
    • Bajcsy-Zsilinszky út 44.

    Minden jog fenntartva. © Aslan Partner Bt. - 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky út 44.